3 stjernerHvidvin

Riesling, Qualitätswein, Weiser-Künstler, 2012, 11,5% (Mosel, Tyskland)

Kvalitet-pris: OK
106,00 hos MIVine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

God Riesling, som jeg (Preben) dog personligt ikke finder så interessant.

God Riesling-duft med både frisk frugt og et lidt cremet element. Duften er bedst på fjerdedagen.

I munden er vinen dag 1 lidt sødlig med en bolsjenote. God syre, der giver god friskhed. Vinen klinger en anelse for sødt ud til min smag.

De følgende dage forsvinder bolsje-aspektet (heldigvis), ligesom også sødmen aftager, og der kommer en antydning af mineralitet til. Så vinen vil givetvis have godt af yderligere lidt lagring.

Jeg finder gennemgående vinen en smule uinteressant, hvilket får den fjerde stjerne til at forsvinde, for kvaliteten fejler ikke noget.

PS. Forhandleren har siden oplyst, at vinen er en feinherb-type, hvilket forklarer sødmen.

Glas: Zalto universal.

Januar 2014
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.