3,5 stjerner3 stjerner Helle4 stjerner PrebenHvidvin

Riesling, Heiligenstein, Hiedler, 2001, 12,5% (Østrig)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vinen, der smukt gul, oser af rigtig god Riesling på den Alsace'ske måde. Blindgætteren udtrykker også efter at have smagt på vinen stor undren over, at det ikke er en Alsace.

Vinen har også lidt af den typiske smag af en smule alder, aktuelt lidt træværksted med lak, uden at der er tale om decideret petroleum (som kan være et typisk Riesling + alder fænomen).

Helle og jeg var også uenige om bedømmelsen af Hiedler's Riesling Steinhaus (nummeret billigere, anmeldelse kan ses her). Men da handlede det om kan lide/kan ikke lide. Denne gang handler det om god/meget god; vi er enige om, at vinen smager virkelig godt. Men Helle finder den lidt grov i udtrykket. Jeg kan følge hende derhen, at jeg vil sige at den er robust, måske ovenikøbet lidt muskuløs, men det generer mig ikke, tværtimod synes jeg den har en god og forståelig gennemslagskraft, som passer fint også hvis maden ikke er overelegant. Så altså henholdsvis tre og fire stjerner.

Juli 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.