3 stjerner2 stjerner Helle4 stjerner PrebenHvidvin

Riesling, Steinhaus, Hiedler, 2002, 12,5% (Østrig)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Helle falder med det samme over en "sødme" som minder hende om tysk hvidvin (ikke at vi har drukket tysk hvidvin længe, men også læseren ved sikkert hvad hun mener). Denne sødme tænder hende af. Jeg oplever ikke det samme, og tvivler under alle omstændigheder på, at den sødme hun hentyder til har at gøre med restsukker; der er snarere tale om en aromatype, der kan opleves som sødlig.

Duft og smag er i den milde ananas-/melon-genre, lidt tropisk præg. Vinen har stor friskhed med en sprød syre, mineralsk og ganske letbitter eftersmag, der giver pæn dybde.

Vinen udvikler sig tydeligt positivt med luftning, og et døgn efter åbning er vinen faktisk blevet bedre.

Jeg kan godt lide vinen, især dag to, hvor jeg har den til fire stjerner. Men er det smagen af Riesling, som jeg går efter, vil jeg stadig hellere lede i Alsace.

April 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.