Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
4 stjernerRødvin

Refosco, Colli Orientali del Friuli, Volpe Pasini, 2001, 13,5% (Friuli-Venezia Giulia, Italien)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Mørk farve, duft og smag, krydret og facetteret. Hænger flot i glasset, fede gardiner.

Tæt, koncentreret og dyb. Der er en god portion (dydbdeskabende eller frastødende? - afhænger af smagsløgene) bitterstoffer, som nok er medvirkende til at Helles og mine vurderinger skilles en del. (Om en mulig forskel på mænds og kvinders oplevelse af bitter-smage læs her.) Bitterkomponenterne og den markerede - men alligevel bløde - garvesyre overdøver for Helle andre smagsindtryk, mindsker nydelsen. Jeg oplever derimod vinen som vidunderlig, ret kompleks og ekstremt harmonisk og vellavet, en stor nydelse både uden og med mad.

Vinen har umiskendeligt mester-ønologen Riccardo Cotarella's fingeraftryk: koncentrationen, de på samme tid markerede og meget modne tanniner, fedmen, smør, lidt kaffe og bitterchokolade - det er dog lykkeligvis ikke så overdrevet som det kunne lyde! Men hvor vi tidligere har været trætte af, at al vin lavet af Riccardo Cotarella smager mere af vinmageren end af bestemte druer og bestemt geografi, så er de typiske Cotarella-karakteristika her er mere afdæmpede, og vinens personlighed træder mere frem. Der er fx den mørke, bitre tranebær-smag, som vi ikke tidligere har mødt i hans vine.

Jeg er er helt tæt på de fem stjerner, Helle siger tre. En kompromis-vurdering som sagt. Prøv den, hvis du/I har lidt skægstubbe på smagsløgene, i modsat fald: lad være eller giv vinen 6-12 måneders yderligere lagring.

Oktober 2003
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.