4 stjernerRødvin

Rancia, Chianti Classico Riserva, Fèlsina Berardenga, 2006, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
249,00 hos Domaine Brandis
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Dejlig, klassisk Chianti, aktuelt lidt reserveret i munden.

Lækker og ungdommelig duft, ganske fadpræget. Smagen er meget frisk, mere stram i betrækket end duften giver indtryk af. Og som nævnt forekommer vinen aktuelt lidt reserveret i munden, uden at være decideret lukket.

Rancia er aldrig en vin, der gør "den store stads" af sig. Men er man Chianti-fan, så byder den på et dejligt glas ærkeklassisk Chianti, i den gode forstand uimponerende.

Som altid, når det drejer sig om Fèlsina vine, gør vi opmærksom på, at vinen kan risikere - det er nærmest forventeligt med Rancia - at lukke voldsomt ned i en periode. Således er fx Rancia 2004 - der var skøn da den havde den alder, som 2006 har nu - efter sigende totalt lukket for tiden.

Marts 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.