4 stjernerRødvin

Rancia, Chianti Classico Riserva, Fèlsina Berardenga, 2001, 13,5% (Toscana, Italien)

199,00 hos Domaine Brandis
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Rancia er Felsina's store Riserva. Den "lille" har hvid etiket.

Tildelingen af stjerner er en lille smule usikker, idet jeg (Preben, der drak vinen alene) dels ikke troede, at vinen stadig forhandledes og dermed skulle anmeldes, dels var jeg meget optaget af at teste nogle vinglas med denne vin, så jeg var næsten mere optaget af glassene end af vinen. Usikkerheden ligger dog højst indenfor en halv karakter, dvs. om vinen skulle have fire eller fem stjerner, så jeg vælger karakteren midt imellem: fire grønne stjerner. (Vi gik senere bort fra at bruge de grønne stjerner.)
Jeg var heller ikke opmærksom på at vurdere pris-kvalitet-forhold. Derfor undtagelsesvis ingen vurdering af kvalitet-pris-forhold.

Rancia er Chianti Riserva sådan som jeg kan lide den: Klassisk, elegant og ekstremt harmonisk. Meget fin balance.

Den var diskret og lidt tilbageholdt i smag og stil, men på ingen måde lukket.

Tidspunktet var glimrende. Vi har haft en del "besværligheder" i forbindelse med at skyde os ind på gode drikketidspunkter for flere af Felsina's vine. De kan være noget rå at gå til, når de er unge, og så kan de finde på at lukke ganske voldsomt og længe, hvilket så også har resulteret i, at vi ind imellem har ventet for længe, så de er blevet en del for gamle.
Så selv om vinen givetvis kan holde længe, så agter vi ikke at spekulere i det, idet den er skøn nu.

November 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.