3 stjernerRødvin

Principesco, Brunello di Montalcino, C.D.M. Soc. Agr. Coop., 2003, 13% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
199,00 i Irma

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Letbenet pleaser-Brunelllo.

Vinøs og floral duft, især violer. Mild, venlig og velsmagende. Meget moderate tanniner og relativt lille struktur. En del sødme, der ind imellem er karamelagtig. Meget let at drikke.

Alkoholprocenten er bemærkelsesværdig lav. Vi er i de 20 år vi har haft omgang med Brunello ikke stødt på en alkoholprocent på under 13,5%. Og siden er klimaet blevet varmere (med deraf følgende højere alkoholprocent), og derudover har moden i mange år foreskrevet mere af det hele, herunder alkohol.
Den lave alkoholprocent lægger sig i forlængelse af indtrykket af letbenethed, næsten skrabethed.

Men ser man bort fra Brunello-navnet, så er vinen behagelig at drikke og vil givetvis behage mange. Især når de har købt den til "halv pris", som den ind imellem sælges til på tilbud. Tilbudsprisen passer, hvilket vi langt fra kan sige om normalprisen.

September 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.