Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
3,5 stjernerRødvin

Primofiore, Vino da tavola, Leone de Castris, 13% (Apulien, Italien)

1000 ml: 34,95 i Irma

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vi har et noget forskelligt forhold til denne vin. Det handler nok især om et sted, hvor vores madsmag skiller. Jeg holder meget af den traditionelle italienske spaghetti-ret med olie, hvidløg og tørret chilipeber, en brændende og stærk ret, der bør ledsages af en robust og gerne lidt primitiv vin, der ikke lider under lidt grov kost.

Primofiore imødekommer ret perfekt denne udfordring. Den er krydret med mørk og varm frugt, smager rent af solbeskinnede druer.

I og med at Helle ikke deler min lidenskab for tørret chilipeber kombineret med primitiv vin, gider hun ikke rigtig udtale sig om vinen, blot: "den er da OK, men jeg vil hellere have noget andet".

Fint nok. Den holder sig nemlig fint med sit skruelåg på køl et par dage, hvor jeg så kan gå og drikke lidt primitivt.

Til en pris der svarer til 26,25 for en almindelig 3/4 flaske har jeg intet som helst at beklage mig over.

Det er desuden værd at bemærke, at Leone de Castris er en kvalitetsproducent med adskillige andre gode vine. Vi har anmeldt Santera, Primitivo 2001 og Salice Salentino Riserva 1999.

November 2003
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.