Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
5 stjernerRødvin

Prieuré de St-Jean de Bébian, Coteaux du Languedoc, 1997, 13,9% (Languedoc-Roussillon, Frankrig)

Kvalitet-pris Plus 1: Favorabel pris
160,00 hos Bendix Vine (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Stor vin. En sjælden oplevelse af flot modnede og uhyre velplejede druer (30 % Grenache, 25 % Mourvédre, 25 % Syrah, 5 % Carignan, 5 % Cinsault, 10 % andre druer), fuldstændig indlysende balance mellem vin og fad, og en lovende syntese af traditionel og moderne vinifikation.

Sødmefuld, åben og utroligt velsmagende frugt helt fra starten. Fløjlsbløde tanniner, der for det meste er næsten skjult under den opulente frugt og fylde. Medvirkende til oplevelsen af styrke og fylde er de 13,9 % alkohol, som vinen dog bærer med ynde.

Bébian har skiftet stil. Den har tidligere været en klassisk og ret streng gemmevin, der var hård, lukket og utilnærmelig de første mange år. Men 97'eren her er som nævnt åben og har en forbavsende blidhed midt i den kolossale styrke - eller omvendt: en knytnæve i fløjlshandske.

Det er sjældent at vi har lejlighed til udnævne vine over 150 kr. til gode køb, men når man sammenligner med Châteauneuf-du-Pape og anden velkendt vin i samme stil, så får man altså her virkelig vin for pengene. Og vinen er steget. Vi har netop betalt over 200 kr. for årgang 2001 - direkte hos producenten.

Vi har svært ved at forstå at vinen ikke er et regulært hit - men én ekspedient hos forhandleren havde ikke smagt vinen, en anden vidste ikke engang at de forhandlede den, da vi kom og købte for anden gang.....

Der er tale om den absolutte top i Languedoc. Den bedste Languedoc-vin overhovedet?

September 2003
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.