1 stjerneHvidvin

Pouilly-Fuissé, Tradition, Domaine Valette, 2003, 14% (Bourgogne, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
169,00 hos Domaine Brandis

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Mærkværdig vin, der første dag er decideret frygtelig.

De indledende dufte indeholder lidt frugt, en del røget kød, støv. Kort efter åbning forsvinder frugten og næsen er iltet og ufrisk, frygtelig lugt.

Også smagen er iltet, lidt hen ad tør sherry og tørt træ. Der er en alkoholvarm tone men også pæn friskhed.

Vi kunne ikke drikke den og havde derfor lejlighed til at observere, hvordan den var dag 2. Her var de decideret frastødende lugte væk. Duft hen ad tør sherry, smag i samme retning. Sikkert drikkelig, men ikke noget vi har lyst til at drikke.

Under et besøg hos Domaine Valette stiftede vi for nogle år siden bekendtskab med den iltede og sherry-agtige stil vin i deres dyreste Pouilly-Fuissé, som havde ligget 39 måneder på nye barriques. Her foretrak vi langt den mere frugtige Tradition 1999, som var virkelig god og helt uden iltet karakter.

Nu, hvor vi efterhånden har smagt en del forskellige vine fra producenten, og nu hvor den iltede stil også er at finde i Tradition, så må vi sige, at vi finder vinene for vildt (og tilfældigt?) varierende og mærkelige til at vi vil binde an med flere.

Se billede fra Domaine Valette her.

Maj 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.