5 stjernerSød vin

Portvin, Vintage, Quinta do Passadouro, 2009 (Portugal)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
499,00 hos Atomwine
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Fantastisk oplevelse - og en der kommer til at ændre mit (Prebens - Helle er ikke til vintage port) vinliv. Vinen var simpelthen øjenåbnende for, hvor skøn en drik ung vintage kan være.

Vinens sødme er indledningsvis lidt i overkanten, men den finder sit leje over de efterfølgende dage. Den smager pragtfuldt, og smagen kan ikke på retfærdig vis indkredses med ord, men der er bl.a. mørke bær, medicinskab og tjære - det er kønnnere end det lyder. Lakridsrod i eftersmagen.

Vinens tyngde, sødme og smukke tanniner udgør en vidunderlig, kraftfuld og samtidig indsmigrende helhed, skøn mundfornemmelse. Tanninernes udtryk skifter en del over de fire dage, hvor vinen var åben; vinen ulmer og viser, at den kan udvikle sig. Og vintage port er en vin beregnet til lang lagring. Men jeg finder den uimodståelig nu.

Glas: Zalto universal.

September 2019
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.