3,5 stjerner3 stjerner Helle4 stjerner PrebenSød vin

Portvin, Colheita, Wiese & Krohn, 2000, aftappet 2010, 20% (Portugal)

Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Uenigheden i vores bedømmelse skyldes en skarphed, som vinen har. Og hvor Helle generes af den, synes jeg den giver vinen præcision og kant.

Vinen er bedst ca. en uge efter åbning (tawny port er drikkeklar ved aftapning og kan holde sig længe efter åbning, men den forandrer sig). Her finder Preben den virkelig flot.

Til at begynde med er vinen lidt enkel i udtrykket med puddersukker og god friskhed. Senere vinder den i karakterfuldhed, og der kommer smage af bl.a. figner til. Eftersmagen har flot længde med træ.

April 2011
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.