5 stjernerSød vin

Portvin, 20 anos - ans d'age, Wiese & Krohn, aftappet 2003, 20,5% (Portugal)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Det er uhyre sjældent at smage en vin, hvor oplevelsen er at det næppe kan gøres bedre. Denne 20 års tawny er perfekt! Den har det hele, den store, flotte tawny-smag, vin og fad perfekt balanceret, sødme og friskhed på en gang og også perfekt afbalanceret, og så det ekstraordinære: en fantastisk længde. Som man tror at smagen holder op, bølger en fantastisk flot eftersmag frem bagest i munden: vinens fedme og det ædle træ bliver hængende længe.

Vinen var allerbedst dagen efter den blev åbnet. En fantastisk portvinsoplevelse.

Vinen er aftappet i 2003. Men ifølge forhandleren er det nu igen 2002-aftapningen der er på hylderne; (måske det varierer fra de forskellige filialer hvilken aftapning man ligger inde med.)

Vi anmeldte 2002-aftapningen i januar 2003. Også fem stjerner. Da den åbenbart er på lager igen, gentager vi anmeldelsen:

Majestætisk, stor, klassisk tawny port med fornem balance mellem diskret sødme, tørhed, friskhed, alkohol, fadpræg og alt muligt andet.

En tawny port er i princippet klar, når den sendes på markedet. Men denne vin blev markant bedre over den lille uge, hvor vi havde fornøjelse af den, havde altså godt af luft. Så den vil bestemt ikke blive dårligere af at ligge lidt.

Marts 2004
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.