4 stjernerSød vin

Portvin, 10 anos, Wiese & Krohn, aftappet 2006, 20% (Portugal)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Den typiske beskrivelse af tawny-port siger, at denne type port er drikkeklar, når den tappes. Men vi har gang på gang oplevet, at der efter åbning sker en markant udvikling over 1-2 uger, ofte til det bedre. Således også med denne.

Dag 1 er vinen meget pågående og mangler til en vis grad den eftertragtede og forventede nøddesmag og basale lækkerhed.

I de følgende 8-9 dage udvikler vinen sig positivt. Dels dukker de lækre nøddetoner frem, dels daler aggressiviteten, så vinen bliver mere fremkommelig.

Undervejs er der ingen tvivl om kvaliteten: Flot 10 års port. Men bestemt også til den pågående og ikke så indsmigrende side.

Vi syntes bedst om vinen, efter proppen havde været af en uges tid.

Januar 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.