3 stjernerRødvin

Poggio Valente, Morellino di Scansano, Riserva, Fattoria Le Pupille, 2003, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
284,95 (95,00 v. 12 fl.) hos Brdr. D's Vinhandel

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

En - heldigvis sjælden - gang imellem kommer vi ud for vinoplevelser, hvor vi ikke forstår noget som helst. Her er en af dem.

Vi har fulgt Le Pupille 10 års tid og har altid haft oplevelsen af, at her havde vi en af de helt store Maremma producenter. Til den internationale side, men altid med vellavede og flotte vine. Men med denne Poggio Valente forstår vi ingenting.

Bevar's, vinen er isoleret set OK, smager som en bedre normale eller mindre riserva vin: Oplevelsen matcher prislejet 80-110 kr. Men altså, der er intet større eller stort over denne vin, og det må til en pris på små 300 kr. være at forvente.

OK, vinen er selvfølgelig vel ung, men vi plejer at kunne fornemme, hvis en ikke færdigudviklet toscansk Sangiovese-vin gemmer på noget stort. Og det kan vi slet ikke her.

Allerede når vinen kommer i glasset forbavser den med sin relativt lyse farve. Og trods den superhede årgang 2003 er der nærmest tegn på det modsatte af hede: Vinen er frisk og slank og med almindelig frugtintensitet. Ikke særlig tæt og ikke - i vores munde - meget der kunne pege i retning af Sangiovese. Neutral og ret ordinær frugt. Eneste Sangiovese-hint er den karakteristiske type ru garvesyre.

Vi var på grænsen til to stjerner, fordi vi jo vurderer vin ud fra hvad de som type lægger op til. Og som dyr riserva er den en stor skuffelse.
Når vinen alligevel får tre stjerner er det fordi den er glimrende og harmonisk at drikke, og den udvikler sig i glasset; den er bestemt god. Den er bare alt, alt for dyr - med mindre den gemmer på noget, som vi ikke er i stand til at fange. Så en mønt for prisen.

Hvad prisen angår har vi yderligere lyst til at anføre, at den hos DigiWine sælges til 103 kr. pr. fl. ex moms (svarende til 128,75 inkl. moms) v. 12 flasker - dog ikke til privatkunder. Vi gentager lige: Denne vin koster for detail-kunder i Danmark 284,95...

Bemærk: Den smagte vin er ikke købt i Danmark, og da vi ikke kender producentens aftapningspolitik, kan der være forskel på den smagte vin og den vin der forhandles i Danmark.

Januar 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.