4 stjernerRødvin

Poggio Rosso, Chianti Classico Riserva, San Felice, 2004, 13% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Plus 1: Favorabel pris
148,00
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Meget lækker og harmonisk Chianti Classico Riserva, der glider foruroligende let ned.

Flot, stor og ædel Sangiovese-duft med passende fad, fin syntese.

Vinen smager også virkelig godt, smagstype af samme observans som duften. Perfekt syrestand og tanniner der forekommer venlige og velintegrerede. På et tidspunkt fornemmes dog, at der under den harmoniske overflade gemmer sig yderligere et slag tanniner af den mere robuste slags.

Fadet bidrager tydeligt med både smag og sødme, som er med til at give vinen både lækker smag og blødhed, som igen gør at vinen aktuelt fremstår ret letdrikkelig, og vi synes den byder på for ringe modstand. Den med dagens målestok og for typen ret lave alkoholprocent giver til gengæld en behagelig oplevelse af "lethed".

Alt i alt fremstår vinen lidt ungdommeligt. Da vinen besidder stor balance, og da fadpræget formodentlig vil integrere sig bedre med nogen lagring, tror vi at vinen har sin bedste tid foran sig.

December 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.