Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
3 stjernerRødvin

Poggio Rosso, Chianti Classico Riserva, San Felice, 2003, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
149,00 i føtex

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Tør vin, der forekommer noget ubalanceret. En skuffelse i forhold de foregående årgange 2000 og 2001.

Vinen har en flot duft med både god Chianti-frugt og fad i fint samarbejde. I munden hænger vinen dog ikke særlig godt sammen. Der er på den ene side nogen frugt, der virker ungdommelig og så et støvet fadpræg, der får vinen til at smage gammel. Frugt og fad snakker ikke rigtig sammen. Da frugten derudover er noget svag og vigende, er vinens overordnede udtryk noget tørrende. Og da der tilmed er et ordentligt og noget snerpende tannin-rasp, forekommer vinen alt i alt ikke at være så godt balanceret.

Der er øjeblikke, hvor det hele synes at samle sig, og hvor vi får indtryk af noget, der har en udviklingsmulighed, men bortset fra disse øjeblikke kan vi ikke frigøre os fra oplevelsen af ikke optimal balance.

Det skal siges, at vinen blev kastet på bordet umiddelbart efter en 25 km's rumletur i bil, og vinen kan selvfølgelig også lige være hjemkommet fra Italien, og alt dette rumleri kan i givet fald have slået den lidt skæv. Selv med disse forbehold tror vi dog ikke rigtig på vinen. De tre stjerner er ikke store.

Vi har en flaske mere, og vinen vil selvfølgelig blive genanmeldt, hvis den næste flaske - som vi venter noget med at åbne - skulle vise andre takter.

September 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.