Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
4 stjernerRødvin

Poggio Rosso, Chianti Classico Riserva, San Felice, 1999, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Plus 1: Favorabel pris
99,00 i Netto (uge 42-2008)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Klassisk, stor Sangiovese i tydeligt modent stadie.

Meget flot duft af stor, moden Sangiovese. Smagen afslører tydeligt, at vinen er gået ind i et modent stadie med ældede smage. Til at begynde med forekommer der at være udtørringstendenser, men trods alderen vinder vinen ved luft, finder sig selv.

Fint syreniveau. Garvesyren forekommer "smeltet" ind i vinen, der afgjort fungerer bedst sammen med mad.

Vi har fulgt vinen over de sidste tre år, og subjektivt foretrak vi den, som den var for tre år siden. Herefter har den de sidste to år været i en overgangsperiode, hvor den ikke har performet helt på toppen. Og vinen er nu tydeligt indtrådt i det modne, aldrende stadie.

Hvis vi sammenligner med de to efterfølgende årgange, så udvikler 1999 sig åbenbart hurtigere end disse, idet 2000 godt nok er blevet blødere og mindre spændstig end for nogle år siden, men den er ikke gået ind i nogen decideret overgangsfase mod alderdommen (det er heller ikke sikkert den gør det, før den rigtig begynder at tabe; den er skruet helt anderledes sammen). 2001 er stadig på vej opad, og er helt sikkert den af de tre årgange, der har der udvikler sig langsomst og dermed kan holde længst.

Oktober 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.