Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Vinen er fremstillet af 90 % Sangiovese og 10 % Merlot i området for Morellino di Scansano, lagret 13 måneder på franske barriques
Vinen byder på mørk, frisk, noget støvet og kogt frugt med toner af fyrnåle. God koncentration. Vinen er ikke rigtig vellykket, frugten tørrer, og sammen med det kogte, brændte præg gør det, at oplevelsen kun lige netop kan betegnes som god.
Vi har fulgt Erik Bantis vine i 15 år og har altid vidst, at tingene aldrig står stille hos ham; man kan på godt og ondt slet ikke forvente at en vin med samme navn på etiketten smager nogenlunde ens fra den ene årgang til den anden.
Annoquarto skuffer, og vi har de sidste par år oplevet andre vine, der ikke har været på højde med det tidligere niveau, og vi spørger os selv om der er ved at tegne sig et nyt billede.
Sidst vi mødte Erik Banti for et par år siden, fortalte han, at han nu havde en ønolog, hvor han da vi besøgte ham i 1997 "kun" havde sig selv og sin praktiske medarbejder Mimmo Leoneschi's gode smagsløg at støtte sig til.
Vi forstår slet ikke udviklingen. For Banti har, udover nu at have ønologisk bistand, foretaget et kæmpe nybyggeri, har investeret i "hardware" i den helt store stil. Der mangler tilsyneladende ikke resurser. Hvordan sker så disse svipsere?
Vi smagte vinen i en uge, hvor den var på tilbud til 79,95. Selv ikke til den pris agter vi at købe mere.