5 stjernerRødvin

Percristina, Barolo, Domenico Clerico, 2005, 14,5% (Piemonte, Italien) LE110

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
750,00 hos La Rocca / 750,00 v. 6 fl. hos Italian Wine Trading (6 fl. kan også være assorteret)
Etiket

Stor, seriøs og velbygget vin. Først lagres den tre år på barriques, derefter to år på 50 hl fade og endelig mindst tre år på flaske, før den frigives. Disse lagringsforhold er naturligvis medårsag til den høje pris.

Umiddelbart efter åbning er duften domineret af læderværksted. Tør smag med markante tanniner, der sætter sig på tænderne, men som trods deres voldsomhed godt kan bæres i den store og seriøse struktur.

Både duften og smag udvikler sig med luft i mindre streng retning; smagen tilføjes bl.a. lidt lakrids, men den vedbliver at være meget tør.

Det er mere en totaloplevelse af stor og seriøs vin, hvor bl.a. mundfornemmelse spiller en rolle, end duft og smag, der sikrer de fem stjerner. Jeg (Preben) der anmelder Nebbiolo-vine alene har ved flere vinsmagninger fundet vinen smagsmæssig mere givende end her.

Glas: Zalto bourgogne.

Se billeder fra Domenico Clericos meget personlige vineri

November 2015
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.