5 stjernerRødvin

Percarlo, Sangiovese di Toscana, San Giusto a Rentennano, 2006, 14,5% (Toscana, Italien) L 120209

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
699,00 hos Oxholm Vin
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Stor Sangiovese-vin af høj klasse.

Klassisk, krydret, tør, potent, majestætisk. Mærkbare tanniner, fin længde.

Kan til at begynde med forekomme vel tør og tanninbetonet, men med luftning er det som om kroppen øges, tørheden mindskes noget, og vinen fremstår her mere helstøbt og med stor harmoni.

Den ret høje alkoholprocent mærkes lidt voldsomt, og det er vores eneste kritikpunkt.

Vinen smager virkelig godt, og den smager stort, så man ikke er i tvivl.

Den smagte vin er ikke nødvendigvis samme aftapning, som hos den anførte forhandler, idet vi ikke har købt vinen der.

December 2011
Kommentar, januar 2013:

Vi gav, da vi anmeldte vinen december 2011, følgende kommentar til at vinen dengang kostede 425 kr. hos en given forhandler: "Trods den høje pris, takserer vi alligevel kvalitet-pris-forholdet til ok. Ikke fordi vi synes 425 kr. er en meningsfuld pris for en flaske vin. Men hvad klasse angår, er vi der, hvor der ikke kan være tvivl om, at vinen må være dyr." Men 699 kr.? Der står vi godt nok af.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.