3 stjernerRødvin

Pazzesco, Toscana, Baj-Macario, 2000, 13% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
218,00 hos Gårdvin (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Mørk, ganske velsmagende supertoscaner fra Chianti Rufina området. Vinen er fremstillet af 60% Sangiovese, 35% Merlot og 5% Syrah lagret 16 måneder i franske fade.

Både udseende, duft og smag er i den mørke afdeling. Smagen er meget moden, næsten overmoden, præget af blommer og lidt tjære. Vinen er blød, har passende tyngde, god fylde, fin friskhed og pæn dybde. I eftersmagen er der en besk komponent, som skæmmer det ellers gode helhedsindtryk, og som er afgørende for at vi ender på tre stjerner.

Vi vil anbefale meget forsigtig og opmærksom dekantering af vinen, efter at den har stået op i mindst et døgn, idet der er en del meget fint og let bundfald, som ved almindelig ophældning fra flasken gør at den sidste fjerdedel af vinen bliver grumset.

Maj 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.