Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Denne vin er tydeligvis et højkvalitetsprodukt, fantastisk harmoni, overvældende koncentration osv.
Farven er dyb og mørk, og vinen må være enten yderst moderat eller også slet ikke filtreret: Det sidste glas er totalt uigennemsigtigt set på baggrund af en 40 watt pære.
Vinen er meget tæt og koncentreret med smage af modne kirsebær + vanilje stammende fra fadlagringen. Vin og fad er forbilledligt afstemt. Syren er rank og flot og byder den store og modne frugt et flot modspil, og vinen fremstår på den baggrund også umiddelbart slank og spændstig.
Helles og min oplevelse er en smule forskellig, men vi mødes dog til sidst: Hun har helt fra starten fat i det vel overvældende ved vinen. Jeg har øjeblikke af femstjernede oplevelser, og havde jeg siddet med en stribe Barberavine og et minut til at smage på hver, kunne den sikkert sagtens have banket alle konkurrenter sønder og sammen. Men nu blev vinen (som sædvanligt) smagt over flere timer og sammen med mad, og her oplever også jeg, at vinen næsten mætter mig hurtigere end den ellers ganske vægtige mad. De 14,5% alkohol giver en Amarone-agtig tyngde og vægt i den berusende virkning, hvilket vi ikke rigtig synes passer til den enkle Barbera smag med den friske syre og den som nævnt umiddelbart slanke fremtoning.
Rigtig, rigtig god - og ifølge vores smag også lidt for meget af det gode.