2,5 stjerner2 stjerner Helle3 stjerner PrebenRødvin

Ottandadue, Toscana, Il Carnasciale, 2015, 14% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
199,00 hos Atomwine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Flasketyngde, etiket, dybden af den skrå opadgående bund og vinens pris kan give signaler om, hvad man har med at gøre. Men i forbindelse med nærværende vin er der signalforvirring. Flasken er af klart glas, hvilket normalt kun ses i forbindelse med rosévine. Det beskytter vinen dårligt og kunne således antyde, at der var tale om en let vin, der skal drikkes omgående. Men flasken vejer 40% mere end en god Chianti-flaske, og den har en markant dyb bund, hvilket sammen med en pris på 199 kr. peger i retning af andet og mere end en lettere vin. Den besynderlige etiket synes at ville fortælle, at der er tale om en meget original og personlig vin, hvilket vi, som det vil fremgå, ikke finder belæg for i glasset. Ottandadue hedder vinen. Det betyder 82. Så ved man det.

Vinen er ifølge forhandleren fremstillet af Sangiovese. Den har medium struktur og god mundfylde. Tør smag af kirsebær inklusive sten. Harmonisk og lidt upersonlig.

Tre stjerner fra Preben, to fra Helle, der ikke bryder sig om den.

Glas: Zalto universal.

Juni 2019
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.