Whiskyen er lagret på ex bourbon quarter casks i 3-4 år, hvorefter den modner videre på fade af ny ungarsk eg.
To ting gav motivationen til at købe denne whisky: 1) Jeg (Preben der er alene om at nyde spiritus) havde smagt producentens overordentligt glimrende whisky (Palo Cortado cask) på et fynsk hotel, 2) et nyhedsbrev fra producenten meddelte, at whiskyen i Jim Murray's Whisky Bible 2024 var kåret til bedste europæiske whisky udenfor Storbritanien og Irland - og tilmed i samme bog kåret til verdens femtebedste whisky!
Jeg finder Jim Murray's vurderinger brugbare; af de whiskyer jeg har smagt, og som han har vurderet, er jeg enig med ham om niveauet for vel ca. 2/3's vedkommende. Og han har bragt mig på sporet af skønne whiskyer, som jeg ellers næppe var kommet forbi. Men med nærværende whisky oplever jeg hans ganske detaljerede beskrivelse som om, det ikke er den samme whisky vi har smagt, på trods af at batchet er det samme.
Ret mørk farve. Fyldig og cremet whisky med mere tørstof end jeg mødt i nogen anden whisky. Den er ganske sød med især udpræget karamelsmag, men også sirup og brun farin; den er udpræget likør-agtig. Røgen, der er angivet til 25 ppm i flasken, bemærkes ikke, kun næste dag i duften i det tomme glas. Midtvejs i flasken træder tanniner flot frem.
Umiskendelig kvalitet og på egne betingelser meget velsmagende, men ikke rigtig min smag med al den fedme og sødme.
Jeg bruger almindeligvis ikke vand i min whisky, men her gavnede to dråber (og ikke mere) i 5,5 cl af whiskyen. Det dæmpede sødmen en smule, og whiskyen blev passende fortyndet, den havde stadig det likør-agtige præg men var mere balanceret. (Nogle aficionados påstår, at vandtilsætning øger duft og/eller smag, men det skete ikke her, og jeg har endnu aldrig oplevet det ske.)
De små 700 kr., som whiskyen koster de fleste steder, svarer til 980 kr. for 700 ml, som er en "almindelig" flaske whisky's indhold.
Bemærk: Forskellige forhandlere kan sælge forskellige batches af whiskyen - og det oplyses ikke altid hvilket.