4 stjernerRødvin

Nubiola, Barbaresco, Pelissero, 2018, 15% (Piemonte, Italien) L1/08-2020

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
239,95 i Meny

Vinen er lagret på barriques og fade på 50 hl.

Nubiola er årgang efter årgang et meget sikkert valg, hvis man vil have et godt og relativt let tilgængeligt glas Barbaresco. Og når vinen er på tilbud, findes der næppe den Nebbiolo-vin, der kan udkonkurrere den, når vi snakker forholdet mellem kvalitet og pris.

Vinen er harmonisk med (for Nebbiolo) milde tanniner. Høj drikbarhed, som smøres af, at smagen rummer et lille strejf mørk chokolade, der givetvis stammer fra den andel af vinen, der er barriques-lagret.

Hvis man synes, at Barolo og Barbaresco kan være en for heftig og mundflænsende omgang, og man alligevel har lyst til at undersøge, om man kan blive gode venner med disse vine, er Nubiola et godt sted at starte. Samtidig med at den bringer drikkeglæde til en, der i forvejen er fan.

Vinen er så jævnligt på tilbud, at det giver ringe mening at købe den, når den ikke er det.

Vinen er smagt og anmeldt af Preben alene.

Glas: Zalto bourgogne.

August 2023
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.