4 stjernerRødvin

Nocio dei Boscarelli, Vino Nobile di Montepulciano, Boscarelli, 2003, 14,5% (Toscana, Italien)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Fyldig, blød og meget let drikkelig Vino Nobile.

Vinen dufter og smager af stor, moderne italiensk vin med tydelig fadlagring og med lidt ubestemmelig druekarakter. (Vinen er fremstillet af 80% Sangiovese, 15% Merlot, 5% Mammolo). I munden er der stor fylde, og vinen er stærk af bl.a. alkohol (14,5%), der brænder en smule og er i nærheden af at give dessertvinspræg. Eftersmagen hænger lidt klistret i halsen. Det søde og fede kontrasteres dog heldigvis af en udmærket friskhed.

Vinen fremstår "imponerende" ved sin fylde, koncentration og "store" smag, men smagen har ikke så mange nuancer, og vinen glider meget let ned; den yder ikke megen modstand. Den karakteristiske Sangiovese-garvesyre mærker man ikke meget til.

Vinen fungerer glimrende sammen med en god bøf. Og de fire stjerner er hjemme, fordi vinen bestemt ikke kan frakendes en masse gode, objektive kvaliteter. Men som det nok skinner igennem, så var vi - specielt prisen taget i betragtning - noget skuffede: Det er ikke Sangiovese-vin efter vores smag. Vi vil tro, at både den for Vino Nobile usædvanligt høje andel Merlot og den varme årgang har arbejdet i den forkerte retning.

Juni 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.