3,5 stjerner4 stjerner Helle3 stjerner PrebenRødvin

Nizza Riserva, Tenuta Olim Bauda, 2017, 15,5% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
499,00 (399,00 v. 6 fl.) hos Leisner wine

Vinen er fremstillet af 100% Barbera og er lagret ca. 30 måneder i 25 hl fade af fransk eg.

Vinen er meget vellavet og har god friskhed. Den bærer den høje alkohol fornemt. Fadlagringen har ikke bidraget med smag. Velsmagende men lidt enstrenget.

Fire stjerner fra Helle, tre fra Preben, der finder vinen lidt kedelig og savner noget barrique.

Vinens høje pris må især skyldes forhandleren, som, med de sammenligninger vi i tidens løb har kunnet foretage, kandiderer til Danmarks i særklasse dyreste forhandler. Vinen kan købes i Tyskland til lidt over 200 kr., hvilket vi har benyttet os af.

Glas: Zalto bordeaux.

Oktober 2023
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.