3 stjernerRødvin

Nebbiolo d'Alba, Francesco Rinaldi & Figli, 2020, 14,5% (Piemonte, Italien) L34 21

Kvalitet-pris: OK
150,00 hos 2100Happiness (kun for medlemmer, vilkår) / 349,00 (299,00 v. 6 fl.) hos Leisner wine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vinen er lagret et år på mellemstore fade af slavonsk eg.

Relativt duftsvag. I munden er vinen for typen relativt tæt og mørk. Den høje alkohol er medvirkende til vinens høje viskositet og store mundfylde, og at den fremstår som lidt sødlig, hvilket forstærkes af manglende friskhed. Indledningsvis mærkes intet til tanniner, som forsigtigt stikker hovedet frem efter nogle timers luftning. Smagen har præg af jordbær, dog - måske lidt overdrevet beskrevet for at fremme forståelsen - mere af jordbærmarmelade end -saft.

Ved en blindsmagning ville jeg (Preben der er alene om at nyde Nebbiolo) aldrig have gættet på Nebbiolo, hverken på baggrund af farve, lav friskhed, skjulte tanninner eller smagstype. Grundet denne mangel på typicitet lurer de to stjerner. Når jeg alligevel ender på tre skyldes det, at vinen - blot betragtet som vin og ikke som Nebbiolo - er rimelig at drikke.

Da jeg anmeldte vinen, kostede den 150 kr. hos 2100Happiness! Denne pris vurderer jeg som passende.

Glas: Zalto bourgogne.

Januar 2023
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.