4 stjernerRødvin

Morellino di Scansano, Mantellassi, 2003, 13,5% (Toscana, Italien)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Det er dejligt med en producent, der ikke vil lave sin normale vine til en lille riserva. Denne vin har kun haft berøring med ståltanke, nul eg. Dvs. uspoleret og dejlig frugt: masser af bærsmag på toscansk manér.

Meget vellavet med fin koncentration, fylde og flot balance. Livlig og med den gode italienske syrefriskhed og et diskret garvesyrestrejf. Samtidigt ganske blød og trods sin unge alder helt tilgængelig og rigtig dejlig nu.

Vinen er udover de obligatoriske 85% Sangiovese lavet af Cabernet Sauvignon, Malvasia Nera og Canaiolo.

Vinen er autentisk toscansk, samtidig med at den (som tendensen er i disse år) er blevet blødere og hurtigere tilgængelig end tidligere.

Juni 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.