Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
3 stjernerRødvin

Morellino di Scansano, Le Torri del Falco, 2005, 14% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
99,50 i Irma

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

OK og Sangiovese-smagende vin, der dog ikke forekommer helt balanceret.

Vinen viser gode Sangiovese-takter med god smag og også godt og karakteristisk tanninbid. Det er dog som om, at tanninerne med luftning bliver for dominerende på bekostning af frugten, og vinen fremstår derfor relativt stram i betrækket. Da vinen forandrede sig noget frem og tilbage over de timer, vi havde den i glasset, kan det dog tænkes, at den kan vinde mere harmoni ved yderligere lagring. På den anden side kan det også tænkes, at frugten vil dukke sig yderligere og tanninerne vil ende med at dominere billedet. Vi er mest tilbøjelige til at tro det sidste.

Vinen fremviser, som det fremgår, mindre umiddelbar appel og større strenghed end vi ville forvente af en Morellino; vinen smager mere i retning af nordligere Toscana vine.

Proppen giver i øvrigt et signal om, at man fra producentens side sparer, hvor der spares kan: Dels er proppen kort, dels er den af den "spånplade" typen, altså limet af småstykker. Ikke noget godt tegn og uhørt for en vin til 100 kr.

Producenten er ifølge etiketten hjemmehørende i Montalcino.

Vinen er fremstillet af økologisk dyrkede druer.

November 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.