2,5 stjerner2 stjerner Helle3 stjerner PrebenRødvin

Montecucco Riserva, Collemassari, 2006, 13,5% (Toscana, Italien)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Fremstillet af 80% Sangiovese, 10% Ciliegiolo, 10% Cabernet Sauvignon. Vi gik ombord i vinen grundet den høje andel Sangiovese, men på den baggrund skuffer vinen.

Duft og smag domineret af søde røde bær. I smagen er der desuden en mørk bitterkomponent, kirsebærsten.

Vinen er - især til at begynde med - ganske sød og noget saftevandsagtig. På egne betingelser harmonisk og drikkevenlig.
Med luftning dukker lidt blid struktur op, sødmen aftager noget og vinøsiteten tiltager, begge dele klædeligt.

To stjerner fra Helle, der ikke bryder sig om vinen. Tre fra mig, der synes den bliver ok at drikke, uden at jeg finder den interessant.

Marts 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.