4 stjernerHvidvin

Mondschein Riesling, Spätlese trocken, Wernersbach, 2011, 13,5% (Rheinhessen, Tyskland)

Kvalitet-pris: OK
154,00 (119,00 v. 6 fl.) hos Wulff & Vin (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Fyldig vin med moden frugt godt balanceret af pæn friskhed og fin mineralitet.

Duften er dag 1 moden og fyldig med cremet ananas plus en god salt tone.

I munden udviser vinen en for typen stor krop og fylde, samtidig med en sprød livlighed, god tørhed og et flot, gruset mineralsk attack, der hænger længe i munden og giver en flot finale. Virkelig lækker.

Dag 2 er ananas-frugten tiltaget i modenhed. Også kropsfylden fornemmes som øget i næsten Chardonnay-agtigt retning. Det sker til en vis grad på bekostning af mineralitet og friskhed. Jeg (Preben, der anmelder vinen alene) foretrækker vinens førstedags-udtryk.

Den fyldige krop, som givetvis bl.a. stammer fra den for typen relativt høje alkoholprocent, gør at vinen især er velegnet til ledsagelse af mad med lidt fedme og fylde.

August 2013
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.