2 stjernerRødvin

Merlot, Vin de pays d'Oc, Cuvée Réservée, Castel, 2004, 12,5% (Languedoc-Roussillon, Frankrig)

Kvalitet-pris: OK
39,95 (vejledende pris) (Nærmeste forhandler oplyses hos Vintappergården på 45 88 40 20)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Duft af søde røde bær, mest jordbær, associationer til Bordeaux.

Frugten er udtørrende, og vinen fremstår derfor bestemt ikke som en charmer. Lidt ynkeligt i så ung alder.

Betegnelsen Cuvée Réservée forekommer os ganske uforståelig, ikke blot for nærværende Merlot, men også for de andre to smagte vine i "serien" (Chardonnay se anmeldelse her, Rosé se anmeldelse her).

Alt i alt er vinen dog både drikkelig og nogenlunde tilfredsstillende.

Forbehold: Vinen, som vi her anmelder, er en 25 cl flaske med skruelåg. 75 cl flaskerne kan sagtens smage anderledes. - Og vi må sige, at den vin (75 cl), som vi smagte til Castels promotion-arrangement i november (læs her) smagte så meget anderledes, at det er svært at forstå at det skulle være samme vin. Til promotion-arrangementet smagte Merlot'en decideret eget (dvs markant fadpræg), hvor vi i den anmeldte vin ikke kunne finde antydninger af fadpræg. Kan det virkelig være samme vin? - Vores tvivl er markant

Januar 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.