Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
2,5 stjernerRødvin

Merlot, De Lucca, 2000, 13,5% (Uruguay)

89,00 v. 12 fl. hos Lundager Vinimport (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

I de fire år vores vinsider har været på nettet, er det første gang vi vover den skråsikre påstand, at etiketten på den smagte vin må være forkert! - Det gør vi så nu: Denne vin er ikke en Merlot vin, den er en Tannat vin. Og den "Tannat" vin fra samme producent og i samme årgang, vi smagte forleden (se anmeldelsen her) kunne omvendt være en Merlot-vin! - Forbyttede etiketter??

Flere ting peger i retning af Tannat: Vinen er overordentlig garvesyrerig med smage af mørke bær, blommer, tjære og mørk chokolade. Den er tæt og kødfuld. En rigtig herrevin, der giver mørke tænder. (Den såkaldte Tannat vin fra forleden var relativt blid og ret enstrenget - nærmest umulig at forbinde med Tannat.)

Helle udbad sig for første gang under vores Uruguay-smagning en anden vin, og snuppede en god Haut-Mèdoc i stedet.

Det eneste tidspunkt hvor jeg overvejede, om vinen nu ikke alligevel kunne være en Merlot-vin, var da jeg var kommet til at tage en slurk af Helles Haut-Médoc - der indeholder 40 % Merlot.

Helle kan slet ikke lide denne vin, mens jeg sagtens kan finde nydelse i den, om end den klart er noget brændt og varm i den noget blommede frugt.

November 2004
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.