3 stjernerSød vin

Maury, Vin Doux Naturel, Vintage, Mas Amiel, 2007, 16% (Languedoc-Roussillon, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
149,95 hos Theis Vine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Denne vin har tidligere været en af mine (Preben) favoritter indenfor genren. Men det forekommer mig, at vinen i ganske høj grad har ændret stil. Tidligere (sidst oplevet i den fremragende årgang 2003) havde den behersket sødme og en skønt strejf af garvesyre. Den smagte 2007'er var markant sødere og forekom glat og meget struktur-fattig, pjanket stil, vil jeg kalde det.

Heller ikke smagen behager i samme grad som tidligere. Der er bl.a. vanilje og kærnemælk, og vinen forekommer mig lidt vammel.

Vurderingen af kvalitet-pris-forhold forholder sig til prisen hos Theis Vine.

Februar 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.