Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Her er der virkelig tænkt originalt. Muscat de alt muligt er typisk en meget aromatisk vin med en god portion sødme balanceret af en vis friskhed. Den fremragende Maury producent Mas Amiel har tydeligvis villet det en smule anderledes.
Vinen adskiller sig først og fremmest fra de fleste sydfranske Muscat Vin Doux'er ved at være ikke særlig sød. Så lad endelig være med at knappe den op til en god kage, som vi for skade kom til at gøre.
Vinen er noget reserveret i duften, og det samme kunne man måske sige om smagen - i hvert fald dag 1. Vores flaske holdt i tre dage; dag 2 var vinen bedre, og dag 3 var den bedst. Det reserverede indtryk kunne man måske sige til en vis grad holdt sig, dvs en vin der tvinger en til at "lytte" ekstra godt efter midt i stilfærdigheden. Men har man ører at høre med - eller måske rettere smagsløg at smage med - så vinder vinen ind på en, når man har accepteret dens betingelser: for typen relativt tør men overordentlig smagfuld. Muscat aromaen savner enhver form for vulgært udtryk, er stringent og smagfuld. Det mærkes på ingen måde, at der er tilsat alkohol (som der jo er med denne vintype); vinen er meget helstøbt, harmonisk og naturlig.
Den primære smag er hen ad friske henkogte pærer.
Flot, modig og selvstændig vin.
Og hvad gør man så med sådan en ikke særligt sød Vin Doux? Vi vil foreslå at man efter en god middag, hvor man ikke er for sukkertrængende, nyder den uden noget til.