5 stjernerSød vin

Maury, Vin Doux Naturel, Vintage, Mas Amiel, 2003, 16% (Languedoc-Roussillon, Frankrig)

Kvalitet-pris: OK
129,00 hos Bichel Vine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Bemærk: Vurderingen af denne vin er Prebens alene, fordi Helle ikke rigtig bryder sig om denne type Vin Doux, så dem drikker - og anmelder - jeg alene.

Jeg kan intet finde at klage over. Vinen har en herlig, moden og åben frugt, der er blommer, rosiner og lidt kirsebær. Et lille strejf tobak giver det touch af "herreværelse", som er med til at skille Helles og min smag.

Vinens naturlige sødme er behersket, fuldstændig tilpas. Og så er der den der vidunderlige bund af rigtig garvesyre, fuldstændig ligesom i en god, robust rødvin. Den moderate alkoholprocent gør vinen særdeles drikbar.

Forestil dig at du sidder med en dejlig rødvin med masser af det hele i slutningen af et måltid. Og så begynder smagsløgene at kalde på noget, der godt må smage som en "forlængelse" af rødvin, bare lidt stærkere og lidt sødere. Her vil sådan en Maury (eller Banyuls) være svaret på dine bønner.

Denne vins kombination af blommet frugt, behersket sødme, fløjels-ru garvesyre og moderat alkoholprocent er jeg helt vild med. Og i dette tilfælde er det hele perfekt afstemt.

Januar 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.