4 stjernerSød vin

Maury, Vin Doux Naturel, Vintage, Cuvée Charles Dupuy, Mas Amiel, 2001, 16% (Languedoc-Roussillon, Frankrig)

Kvalitet-pris: OK
279,95 hos Theis Vine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

De største fade vi nogensinde har set ligger nede hos den fremragende Maury producent Mas Amiel, gigantiske fade. Denne Cuvée Charles Dupuy, som vi ikke tidligere er stødt på, er dog tydeligvis - og atypisk for Mas Amiel - lagret på små fade; den smager som om den i større eller mindre grad er lagret på barriques, hvoraf i hvert fald en del forekommer at være nye.

Vinen er også noget sødere end typisk for Mas Amiel. Hvor jeg (Preben) normalt drikker Maury og Banyuls Vintage vine alene, fordi Helle ikke bryder sig om det præg af "herreværelse", som tit er at finde i disse vine, så fik jeg hende til at smage denne grundet den mindre oxiderede, sødere og mere moderne stil. Og den kunne hun godt lide.

Vinen har masser af moden duft og smag af solbær, vanilje, fløde, mørk chokolade og et strejf fyrnåle - ikke helt uden mindelser til en australsk rødvin (vinen her har i øvrigt en lavere alkoholprocent, end en australsk rødvin vi smagte for nyligt).

Vinen er cremet og har samtidigt garvesyre i den meget modne og blide genre. Samtidigt med at den hælder til den søde side har den også en fin friskhed. Meget lækker og behagelig at drikke.

Efter nogle dage dæmpes fadpræget noget, og vinen træder længere frem på vaskeægte Maury-manér. Flot.

Februar 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.