4 stjernerSød vin

Maury, Vin Doux Naturel, Domaine Fontanel, 2005, 16% (Languedoc-Roussillon, Frankrig)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Årstiden kalder igen på Vin Doux Naturel, som desværre aldrig ser ud til at blive det store hit her til lands. Den vedbliver dog at være Prebens favorit-dessertvinstype.

Glimrende og robust Vin Doux, der dog først viser sig fra sine bedste sider, når den har stået åben nogle dage.

Første dag forekommer vinen ikke så harmonisk, og garvesyren er ganske hård. Anden dag er der kommet god smag med blomme og lakrids. Vinen er tydeligvis robust, og garvesyren er stadig lidt grov.

En halv uges tid efter åbning er vinen blevet helt harmonisk og tiltrængt slebet, og vinen holder sig helt uden problemer en uge, og kan sikkert holde sig endnu længere.

Vinen udvikler sig fra tre til fire stjerner - men man kunne måske nok både ønske og forvente, at en vin af denne type var "klar" dag 1.

Vinen er smagt og anmeldt af Preben alene.

November 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.