3 stjernerSød vin

Maury, expression, Vin Doux Naturel, Mas Lavail, 2013, 16,5% (Languedoc-Roussillon, Frankrig)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Naturligvis er vinen sød, men denne er sødere end jeg (Preben, der anmelder denne type dessertvin alene) synes den behøver være. Især den første dag, hvor den også forekommer at mangle syre. Det er som om sødmen dæmper sig lidt efter nogle dage. For at dæmpe oplevelsen af sødme, nød jeg efter dag 1 vinen direkte fra køleskab, hvor jeg normalt vil servere vintypen ved 12-13° (producenten anbefaler 18°).

Jeg bliver gladest, når en ikke-fadlagret rød vin doux naturel som denne har mærkbare tanniner, hvorved vinen får en rødvinsagtig struktur. Men i denne vin mærkes ingen tanniner den første uge efter at vinen er åbnet. I det sidste glas fornemmes en ganske svag fløjlstannin.

Glas: Zalto hvidvin.

August 2016
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.