4 stjernerRødvin

Marun, Barbera d'Alba superiore, Matteo Correggia, 2011, 14,5% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris: OK
229,00 hos DoréDelicato

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Marun har i årevis været fast på vores Barbera-repertoire, og den svigter heller ikke i årgang 2011. Aktuelt holder den sig dog lidt i skindet især umiddelbart efter åbning, i overensstemmelse med at vores erfaring er, at vinen skal være noget ældre end de nuværende 2 1/2 år for at vise sig fra sin bedste side - men vi er jo nødt til at smage den nu, mens den kan købes, for at finde ud af, hvor meget vi skal købe af den nye årgang.

Både duft og smag er indledningsvis temmelig lukket, og vinen åbner herefter langsomt. Mest fremtrædende smag går i retning af mørke kirsebær med nogen kernebitterhed. Velafstemt og diskret fadlagring der hænger helt sammen med vinen.

Vinen fremstår klassisk, balanceret.og velkomponeret, og den har fin friskhed, er (for en Barbera) velstruktureret og faktisk med en smule ungdommelig hårdhed.

Den vil have godt af minimum et års yderligere lagring.

Glas: Zalto bordeaux.

Marts 2014
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.