3 stjernerRødvin

Marun, Barbera d'Alba, Matteo Correggia, 2006, 14,5% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris: OK
249,75 hos Hagelquist vine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Matteo Correggia's Barbera Marun har i adskillige årgange været vores favorit-Barbera. Også 2006 har leveret fremragende for lidt over et år siden. Vores aktuelle oplevelse er dog, at den er kommet lidt på den forkerte side af toppen. Og otte år er også en ret høj alder for en Barbera. Vinen er stadig - som de tre stjerner er udtryk for - ok; den har blot set bedre tider.

Der er i både næse og mund kirsebær; duften er sødere end den klassiske tørre smag, hvor der også er lidt mørk chokolade. Finalen udviser med sine letbitre kirsebærsten god dybde. God harmoni og pæn struktur.

Hvis årgang 2009 og 2010, som vi netop har købt, stadig er til salg, når vi drikker dem, kommer der selvfølgelig anmeldelser af disse nyere årgange. Vi smagte for nylig 2010 på en restaurant, og den var skøn.

Oktober 2013
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.