2 stjernerRødvin

Maramia, Rubicone, Tenuta Mara, 2013, 13,5% (Emilia Romagna, Italien)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
350,00 hos Clemmensen Wine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Meget usædvanlig 100% Sangiovese vin, biodynamisk og med begrænset brug af svovl. Jeg (Preben der anmelder lavt svovlede vine alene) bryder mig ikke om den.

Lys farve, transparent. Næsen byder på saft med ribs, jordbær og et strejf kanel. Mundfornemmelsen er livfuld og ren, og vinen er ren og god for kroppen. Der er smage af lyse bær, søde ribs uden syre samt Campari fortyndet med vand og tilsat rigeligt sukker. Stor smagsfylde.

Der er ingen fornemmelse af tanniner, hvilket forekommer mærkværdigt for en Sangiovesevin. Men selv uden at holde vinen op mod en referenceramme synes jeg, at en "tanninfri" rødvin er en besynderlig oplevelse, bortset fra hvis det er en Bardolino.
Syreniveauet er lavt, så vinen er ufrisk, og den sukkeragtige sødme er markant. Lav syre og høj sødme er efter min smag en ubehagelig kombination i en rødvin. Ved at afkøle vinen til højst 12°, som jeg anbefaler som optimal serveringstempertur, kan sødmen dæmpes, og den smule friskhed der er, kan fremhæves.
En rødvin, hvor tanninerne ikke kan spores, og hvor sødmen er høj, opleves i min mund som mere saft end vin.

Grundet den begrænsede svovling har vinen i nogen grad karakter af naturvin.

Glas: Zalto bourgogne.

Februar 2017
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.