4 stjernerRødvin

Mar i Muntanya, Côtes Catalanes, Domaine de l'Horizon, 2015, 12,5% (Languedoc-Roussillon, Frankrig)

Kvalitet-pris: OK
147,50 hos Vinova
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Usædvanlig - og dejlig - vin fra Languedoc. Vinen er ifølge forhandleren fremstillet af 85% Syrah og 15% Grenache. Gæring i hele klaser, 5 dages maceration, lagret otte måneder på cement og 10% i eg.

Vinen er først og fremmest let - 12,5% alkohol i den region er sjældent - saftig og meget behagelig at drikke. Velsmagende med lys og let parfumeret frugt med lidt lakrids, blid friskhed og god lille sødme. Stilen er elegant og fornemmes nærmest tanninfri på den gode måde.

Selv om den måske er mere oplagt at bruge i de varme måneder, får vi nok svært ved at holde os fra den i de kommende kolde måneder, fordi den er så let og fornøjelig at drikke.

Glas: Zalto bourgogne.

November 2016
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.