4 stjernerHvidvin

Mâcon-Vinzelles, Le Clos de Grand-Père, La Soufrandière, 2005, 13,5% (Bourgogne, Frankrig)

Kvalitet-pris: OK
119,00 hos Vigneron Wine Company (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Meget dejlig Mâcon med en grad af sprødhed og mineralitet, som er usædvanlig for typen.

Duften er frugtig og sprød. I munden er vinen frisk, frugtig, sprød og med nævnte for Mâcon atypiske mineralitet, nærmest flintet. Et indslag af citruskerner giver dybde.

Det er ofte interessant at se, hvordan hvidvin opfører sig, når den får lidt varme i glasset. Og denne Mâcon beholder alle de nævnte egenskaber ved opvarmning, hvor mange vine har det med kun at fremstå spændstige og sprøde, når de er kolde.

Vinen er fremstillet efter biodynamiske principper.

Billeder:

Jean-Guillaume og Jean-Philippe Bret, La Soufrandière

Smagning hos La Soufradière

December 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.