2 stjernerHvidvin

Mâcon-Villages, Tradition, Domaine de Roally, 2002, 13,5% (Bourgogne, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
99,00 hos Les Cépages

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Sjovt: Vi havde med en vinven netop diskuteret vores ofte udtrykte misbilligelse af de bitterstoffer, der i mange tilfælde synes at karakterisere italiensk hvidvins-stil, og vi havde ved samme lejlighed som positivt modbillede fremhævet de franske hvidvine; og så knapper vi denne Mâcon-Villages op - og Helle gætter grundet bitterstofferne på at vinen er italiensk!

Vinen har en dejlig duft, levende frugtig og med antydningen af den cremethed, som er et af Chardonnay's kendetegn.

Vinen er ren, har god fylde og harmoni.

Hvis man kan se bort fra det markante indslag fra bitterstofferne, smager vinen også glimrende, den smager fint Chardonnay'sk på lidt kølig facon, er mere mineralsk end typisk for det sydlige Bourgogne. Men altså: vi ser ikke bort fra bitter-aspektet. Og vi har smagt tilstrækkelig med dejlig Mâcon-Villages til at vide hvad vi kan forvente.

Maj 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.