3 stjernerHvidvin

Mâcon-Villages, Tradition, Collovray & Terrier, 2004, 13% (Bourgogne, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
89,00 hos William Petersen Vin (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Denne ydmyge Mâcon-Villages udnævnte vi til årets hvidvin 2003 i årgang 2001, fordi alt - indenfor genre og niveau - var som det skulle være og mere til: en overpragtfuld bedre dagligvin fra Bourgogne. (Vinen hed dengang Domaine des Deux Roches, men det er samme vin.)

Vi var derfor skuffede, da vi for en måned siden hos producenten smagte vinen i årgang 2004; højst til tre stjerner. Vi købte alligevel et par flasker (det ku' jo være...) og har nu drukket den første.

Og vinen er da OK, behagelig, enkel og ren. Den mangler dog en del friskhed og byder slet ikke på samme grad af velsmag og balance som nævnte 2001.

Forbehold for anmeldelsen: 1) Vi har smagt denne vin blot en uge efter at den har bumlet rundt flere tusinde kilometer ude på Europas landeveje i vores bagagerum (vi tager normalt først hul på vine der er transporteret langt en måned efter hjemkomst), 2) de flasker, som den danske forhandler ligger inde med kan evt. være af en anden aftapning, og de er transporteret og opbevaret anderledes end vores.

Juli 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.