3 stjernerHvidvin

Mâcon-Villages, Domaine Valette, 2004, 13% (Bourgogne, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
99,00 hos Domaine Brandis

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

OK mindre Mâcon vin.

De tre stjerner er vi enige om, men vi ikke helt enige om oplevelsen af vinen. Helle nyder den, "en dejlig lille vin", som hun siger, finder dejlige smage i den. Jeg synes den er OK men lidt kedelig, mangler indlysende frugt. Og den frugt, der er, synes jeg ind imellem tangerer det lidt primitive.

Vinen kombinerer fint friskhed med en vis glathed.

- - -

Vi besøgte for en del år siden Domaine Valette, som har en ganske personlig indfaldsvinkel til vinproduktion. Vi smagte deres vine, hvor den dyreste Pouilly-Fuissé skilte sig ud fra anden vin af samme type, som vi har smagt, ved - efter 39 måneder på nye barriques - at have et stærkt iltet præg og en smag hen ad tør sherry. Vi foretrak langt deres Pouilly-Fuissé Tradition og deres bedre Mâcon'er.

Se billede fra Domaine Valette her.

Februar 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.