3 stjernerHvidvin

Mâcon-Villages, Cuvée Tradition, Domaine de la Bongran, 2000, 14% (Bourgogne, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
184,00 hos Les Cépages

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Flot og stor duft med masser af mango og flæsket, stegt bacon.

Duften giver et udmærket varsel om oplevelsen i øvrigt: Der er tale om en flæsket og ganske voldsom Chardonnay med stor smagsfylde, og udover den udpræget tropiske mangosmag er der markante mængder af røgede toner, stegt fed bacon, flæskesvær. Letbitre elementer hænger i eftersmagen. Udmærket friskhed.

Vinen hører med de 14 % alkohol til i den tunge ende. I dette tilfælde mærkes alkoholen, der ikke bæres med ynde. Udover at beruse tungt, brænder alkoholen også lidt i svælget.

Vinen er bestemt både imponerende og smager godt, og den er en glimrende madledsager, men der er ikke tale om klassisk Bourgogne; for tung til vores smag.

Forhandlerens hjemmeside karakteriserer vinen som "kultvinen over alle kultvine".

November 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.